12e editie Groninger Formularium vindt gretig aftrek

In februari 2018 is de 12e editie van het Groninger Formularium verschenen, een handboek en app met adviezen over geneesmiddelen bij veelvoorkomend aandoeningen. Te denken valt aan diabetes, artrose, hart- en vaatziekten etc. Het Formularium is bedoeld voor zorgverleners in de eerste lijn, bijvoorbeeld huisartsen. De GAV is al sinds 1991 de uitgever van het Groninger Formularium. De 12e editie is gedrukt in een oplage van 3.000 exemplaren, inmiddels zijn er nog slechts een paar honderd beschikbaar.

Het Groninger Formularium wordt samengesteld en up-to-date gehouden door een commissie die bestaat uit openbare apothekers, ziekenhuisapothekers en huisartsen. 
De standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap vormen het uitgangspunt van het Groninger Formularium. Er worden alleen geneesmiddelen in het Formularium opgenomen die langer dan drie jaar in Nederland zijn geregistreerd. Het Formularium geeft per geneesmiddel aanvullende informatie, zoals de dosering en de toedieningsvorm.

Bestellen?
Het Groninger Formularium is hier te bestellen en kost €32,50 exclusief btw. Zorgverleners en studenten betalen een gereduceerd tarief. De app is beschikbaar in de App Store en de Google Play Store voor €12,99. In het boekje zit een code waarmee de app geactiveerd kan worden.