Beste apotheek van Nederland 2020: MCHS!

Geweldige prestatie van onze collega's van apotheek Medisch Centrum Hoogezand Sappemeer! Ze zijn voor de zesde keer zijn ze de beste apotheek van Nederland. De apotheek kreeg de hoogste gemiddelde score in het Onderzoeksprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) van onderzoeksbureau AMP.

Alle deelnemende apotheken werden gedurende het jaar 2020 meerdere keren benaderd door ‘mystery guests’, die zich voordeden als alledaagse patiënt van de apotheek. Deze mystery guests beoordeelden de prestaties van de apotheken op circa 40 items, verdeeld over drie onderwerpen: bejegening, probleemanalyse en voorlichting, advisering en verstrekking.

In 2020 werden de apotheken getoetst op zes farmaceutische onderwerpen. Het team van Apotheek Medisch Centrum Hoogezand Sappemeer scoorde daarbij uitzonderlijk hoog op gebied van bejegening, omgaan met de cliënt en voorlichting en advies. Dit wordt behalve aan de expertise van de apotheek toegeschreven aan de samenwerking met huisartsen, thuiszorg en andere disciplines.

Apotheek Medisch Centrum Hoogezand Sappemeer werd al vijf keer eerder uitgeroepen tot beste apotheek van Nederland. Ze is daarmee recordhouder.

(bron: dvhn.nl)