Bij enkele cursussen nog plaatsen vrij dit voorjaar

De plaatsingslijsten voor de nascholing van apothekersassistenten is op 6 februari verzonden naar alle deelnemende apotheken en apotheekhoudende huisartsen.

De meeste cursussen zitten vol, maar enkele cursussen worden slechts eenmaal georganiseerd omdat er te weinig aanmeldingen waren voor een tweede avond (7B, 8B en 9B). 

Opmerkelijk is het geringe aantal aanmeldingen voor de Inhalatie instructie van IMIS. De gevorderden cursus is geannuleerd wegens een tekort aan belangstelling. De Basisles inhalatie instructie IMIS (cursus 5) op maandag 18 maart 2019 gaat wel door. Echter, ook hier zijn nog plaatsen vrij vanwege een minimaal aantal aanmeldingen.

Nogmaals roepen wij apothekers op het belang van een goede inhalatie instructie voor astma/COPD-patiënten onder de aandacht van jullie assistenten te brengen. Daarnaast stellen wij deze cursus open voor apothekers om deel te nemen. Aanmelden is nog mogelijk. Stuur daartoe een e-mail naar secretariaat@gavgroningen.nl.

Ook de communicatie-gerichte cursus Patiëntgesprekken aan de balie heeft tot nu toe een klein aantal aanmeldingen. Cursus 9B is daarom geannuleerd, cursus 9A op dinsdag 14 mei gaat wel door maar kan nog wel wat extra deelnemers gebruiken. Ook voor deze nascholing geldt dat apothekers welkom zijn.