GAV DIGITAAL: Herstel na COVID-19

update 2-6-2021
De nascholing 'Herstel na COVID-19' van drs. David Koster en drs. Ronald Stevens maakte gisteren goed duidelijk hoe groot de schade op gezondheid kan zijn van dit virus. Omdat een bacteriële infectie niet sterk aanwezig is, wordt antibiotica beperkt ingezet. Heeft men langer dan 12 weken klachten na een doorgemaakte COVID-19 infectie, dan is er sprake van chronische post COVID-syndroom. Het virus is dan niet meer aantoonbaar aanwezig, maar er is wel sprake van een scala aan klachten. De lange termijn effecten van COVID-19 infectie kennen we nog niet, omdat de ziekte pas sinds eind 2019 voorkomt. Duidelijk werd wel dat klachten lang kunnen aanhouden, maar dat met tijd en revalidatie veel klachten na 12 maanden verdwenen zijn. Dat is goed om te weten!

Herstel na een COVID-19 infectie verloopt wisselend. De één herstelt in enkele weken en een ander worstelt na een half jaar nog met veel klachten. Longklachten en andere restklachten belemmeren dan maandenlang het functioneren. Medicatie en revalidatie is soms nodig voor een goed herstel.

De Groninger Apotheken Vereniging organiseert een interactieve, geaccrediteerde, digitale nascholing voor (ziekenhuis)apothekers op 1 juni 2021 (19:30-21:00 uur).

De sprekers, drs. T.D. Koster en drs. H.R. Stevens, nemen ons mee in de recente ontwikkelingen rond behandeling en herstel van COVID-patiënten. 
Meer informatie en opgave via deze link.

https://lnkd.in/e2ZBqmC