Gewijzigde opzet nascholingen

Met ingang van het najaar van 2018 is de opzet van de geaccrediteerde nascholingen voor apothekersassistenten gewijzigd. Vanaf dan bieden wij dezelfde nascholing standaard twee keer aan, om zoveel mogelijk assistenten plaats te kunnen bieden.

Themabijeenkomsten
Ook nieuw is het organiseren van themabijeenkomsten, in samenwerking met MB advies & organisatie uit Twente. Ieder voor- en najaar zullen wij een themabijeenkomst voor apothekersassistenten organiseren. De eerste bijeenkomst had als onderwerp ‘Geneesmiddelen en voeding’. De tweede themabijeenkomst, die op 31 oktober zal plaatsvinden, gaat over antidepressiva. 

Voor apothekers
Het aantal geaccrediteerde nascholingen voor apothekers is vastgesteld op vijf per jaar (drie nascholingen in groot verband op een externe locatie en twee wat kleiner van opzet), los van de twee mini-symposia die in aansluiting op de ledenvergaderingen georganiseerd worden. Ook kunnen apothekers accreditatiepunten verdienen door deel te nemen aan de bijeenkomsten over farmaceutische patiëntenzorg, die de GAV faciliteert.