Assistente worden

Achter de balie van de apotheek gebeurt heel veel. Je werk is nooit lang hetzelfde. Je maakt geneesmiddelen klaar die een arts heeft voorgeschreven, maar je doet bijvoorbeeld ook administratie en computerwerk. Ook moet je het gebruik van de geneesmiddelen door patiënten controleren. Bijvoorbeeld als de patiënt ook andere geneesmiddelen gebruikt, mag die het nieuwe geneesmiddel dan wel krijgen? Bovendien controleer je de voorraad, doe je bestellingen en ruim je deze op.

De medicijnen die door een arts worden voorgeschreven, zijn meestal afkomstig van fabrikanten. Maar een gedeelte van de geneesmiddelen wordt in de apotheek zelf gemaakt. Het gaat vooral om capsules, zetpillen, crèmes, zalven, dranken en oplossingen met een bijzondere samenstelling.

Apothekersassistent, heb jij 't in je?

Ga naar www.werkindeapotheek.nl voor meer informatie en de studiekeuzetest.

In het Noorden kun je voor de opleiding tot apothekersassistent terecht bij het:

Noorderpoortcollege Groningen

Dit kan in de studievorm van Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) duaal (2 jaar), Beroeps Oriënterende Leerweg BOL voltijd (3 jaar) of BOL voltijd versneld voor havisten (2 jaar).

Als toegangsbewijs geldt één van onderstaande opleidingscriteria:

  • Overgangsbewijs naar havo-4
  • VMBO Zorg en Welzijn GL
  • VMBO Zorg en Welzijn KL
  • VMBO Zorg en Welzijn TL
  • Relevant MBO-Diploma, niveau 3

Heb je wel een VMBO-Diploma, maar in een andere sector? Dan kun je wellicht onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij het Noorderpoortcollege na.